articole publicate

SCHIMB DE EXPERIENŢĂ între Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare

În perioada 13-17 februarie 2017 a avut loc schimbul de experienţă între Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare, care a avut ca scop identificarea şi implimentarea în comunitatea noastră a lecţiilor de bune practici privind combaterea riscului de excluziune socială a copiilor aflaţi în situaţii de dificultate şi  promovarea incluziunii sociale.

Română

Campanie de informare privind îmbunătățirea măsurilor de prevenire a obezității printr-o alimentație sănătoasă

Acţiunea a avut drept scop informarea și conștientizarea de către adolescenți a riscurilor instalării obezității în perioada copilăriei,  în vederea reducerii numărului de copii și tineri cu exces de greutate.

Campania s-a realizat în colaborare cu cadrele medicale școlare, campania continuă și în centru prin intermediul orelor de educație sanitară.

Română

Premierea profesorilor după aprecierea elevilor

Copiii Centrului Multifuncţional Sofia au fost încurajaţi să desemneze cel mai îndrăgit profesor. Respectivul cadru didactic a fost invitat la centru, unde copiii i-au mulţumit pentru tot ceea ce i-a învăţat şi pentru tot ceea ce face pentru ei şi i-au oferit un buchet cu flori.

 

Română

Stimularea implicării beneficiarilor în desfăşurarea activităţilor din cadrul centrului

La Sala Polivalentă Tulcea au fost organizate  cele două competiţii de fotbal şi atletism. La competiţia de fotbal s-a făcut o împărţire pe categorii de vârstă, iar din cele două grupe de băieţi s-au format câte două echipe de fotbal. Băieţii de vârstă mai mare au format două echipe formate din câte cinci jucători, iar cei mai mici au format două echipe formate din câte şase jucători.

Română

Educație ecologică

În cadrul cursului de educație ecologică, pe lângă întâlnirile informaționale pe care le au copiii cu instructorii educaționali, în cadrul cărora aceștia află informații interesante și importante despre ecologie și cele practice de ecologizare a zonelor limitrofe centrului, copiii au fost invitați să redacteze câte un eseu în care propun soluții pentru protejarea mediului înconjurător.

Totodată au fost evaluate și  cunoștințele acestora.

Română

Educatori de sprijin din rândul copiilor

Fiecare copil care este admis în cadrul programului centrului este atent observat de către instructorii educaționali, dar și de către celelalte cadre ale centrului pentru a urmări evoluția acestora, pentru a observa dacă și-au însușit noțiunile învățate la centru, pentru a le observa comportamentul și atitudinea în relația cu ceilalți colegi.

În acest sens au fost aleși șase dintre copii, care au dat dovadă de altruism, spirit de echipă și care au învățat să dea mai departe informațiile primite.

Română

În vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Sf. Nectarie

Luna Decembrie este o lună a faptelor bune, a gândurilor bune, este o lună în care încercăm să ne aplecăm mai mult asupra aproapelui nostru și încercăm, în măsura în care putem, să aducem bucurie celor de lângă noi fie printr-o vorbă bună, fie printr-un gest frumos, fie oferindu-le cadouri că tot luna Decembrie este considerată luna cadourilor.

În acest sens a fost gândită și vizita copiilor de la Centrul Multifuncțional Sofia la bunicii ce locuiesc la Centrul pentru persoane vârstnice Sf. Nectarie din municipiul Tulcea.

Română

Pagini